От 1 февруари пускат 33 от спрените влакове

Публикувано на чт, 22 ян. 2015
353 четения

Синдикатите на вярват на министъра на транспорта докато не видят телеграмата от НКЖИ с номерата на влаковете, чието движени есе възстановява

 

От 1 февруари ще бъдат пуснати 33 от спрените 38 влака. По нареждане на министъра на транспорта Ивайло Московски ръководството на “БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ревизира графика за движение на влаковете, които бяха спрени от 12 януари. 80 на сто от тези влакове бяха обслужвани от горнооряховското поделение на “Пътнически превози”. 6 от влаковете бяха през гара Горна Оряховица и 10 по линията между Царева ливада и Габрово.

Докато не видим телеграмата на НКЖИ с номерата на влаковете, които се възстановяват, не можем да повярваме, че това не е хвърляне на прах в очите на железничарите и пътниците, коментира пред “Янтра ДНЕС” Марин Куруджиков, председател на Основната синдикална организация “Сигнализация и телекомуникации”. Продължаваме да настояваме да се изработи дългосрочна програма за стабилизация и развитие на железниците, ще следим нещата изкъсо, посочи Куруджиков.

Синдикалният лидер коментира като недомислие намерението на БДЖ да бъдат купени шинобуси, които да поемат линиите на старите руски електрички. Това са много леки машини, които ако се забият през зимата в някоя пряспа в подбалканската линия или високопланински район, няма излизане от там, за разлика от тежките електрички, коментира Куруджиков.

Националният железопътен превозвач ще възстанови 33 влака, като 30 от тях ще се движат по пълния си маршрут, а 3 – по част от направлението. От 10-те отменени влака по част от маршрута, ще бъдат напълно възстановени 8. По технически причини и съгласуване с местните власти, няма да се движат само пет влака.

Ръководството на държавния жп превозвач продължава със срещите по места с кметовете, за да се изготви график за движение, който да отговори на конкретните нужди на хората.

Здравка МАСЛЯНКОВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново