Осъдиха кмета на Горна Оряховица заради легнали полицаи

Публикувано на ср, 6 Дек. 2017
4119 четения

Административният съд във Велико Търново осъди кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев да премахне 9 изкуствени неравности за ограничаване на скоростта, изградени върху пътните платна на територията на управляваната от него община, конкретизирани в протест на горнооряховската Районна прокуратура.

До решението на съда се стигна, след като през есента на 2015 г. Апелативната прокуратура в старата столица извърши проверка във връзка с осъществяването на контрола на изградените изкуствени неравности на пътното платно. Държавното обвинение тогава констатира занижен контрол и бездействие от страна на отговорните служби и някой от администрациите, управляващи съответния пътен участък. В писма до общините прокуратурата посочи какви са констатираните нередности и разпореди незабавното им отстраняване. В същото писмо бе указано, че при неизпълнение прокуратурата ще оспори пред Административния съд евентуално бездействие.

След последвала проверка Районната прокуратура в железничарския град констатира, че кметът на Горна Оряховица не е премахнал легналите полицаи. По тази причина държавното обвинение подаде протест до Административен съд – Велико Търново, с който предложи кметът инж. Добромир Добрев да бъде осъден да приведе легналите полицаи според изискванията на нормативната уредба или да ги отстрани, ако горното е невъзможно.

За “Янтра ДНЕС” градоначалникът на Горна Оряховица уточни, че е предприел незабавни действия и легналите полицаи вече са отстранени.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново