Организират доброволно масово почистване на ул. “Панорамна”

Публикувано на чт, 20 апр. 2017
198 четения

От “Доброволно чистене – Велико Търново” и “TarnovoRuns – Групови упражнения и здраве” организират почистване на огромното количество боклук на ул. “Панорамна” на 22 април (събота). Това е една от улиците в централната част на града в подножието на кв. “Картала” с невероятна гледка към цяло Търново – кв. “Варуша”, Арбанаси, Царевец, Света гора и цялата нова част на града.

Там има изключително много натрупали се отпадъци в следствие на безхаберието на хората и липсата на инициатива за редовно почистване на кварталните улици. Свободно се изхвърлят не само битови отпадъци, но се разлагат и изхвърлени автомобилни части, мебели, бяла техника, които се насъбират в зелените площи. А и заради многото стръмни участъци по улицата, хората избягват почистването им и директно предпочитат да изхвърлят ненужните си вещи там и да ползват тези пространства като сметища.

Групата от млади хора, които стоят зад инициативата, са установели контакт с отдел “Околна среда” към Община Велико Търново. Те са обещали да подсигурят безвъзмездно ръкавици, чували и да извозят боклука.

Желанието е да се даде пример и да се мотивират повече хора да обръщат внимание на околната среда и най-вече на местата, където живеят – техните домове, градинки, околоблокови пространства.

Всеки, който желае да се включи в почистването може да го направи през целия ден и да се присъедини към другите доброволци. Пунктът за среща е в 13,30 часа на паметник “Майка България” или в 14 часа директно на ул. “Панорамна”.

На място ще бъдат подсигурени 150 чувала и 20 чифта ръкавици. Молба към всички желаещи е да си донесат допълнителни работни ръкавици и материали, които ако желаят могат да дарят и за бъдещи акции по почистване.

Михаела ДАВИДОВА
сн. “Доброволно чистене – Велико Търново”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново