Община Велико Търново събира данъците си по интернет и чрез 2313 каси в страната

Публикувано на вт, 25 февр. 2014
729 четения

Плащането става само с ЕГН на гражданите и ЕИК на фирмите

Община Велико Търново разшири възможностите за данъкоплатците при плащането на местните данъци и такси. Гражданите и фирмите вече могат да платят данък сгради, такса смет и останалите местни налози от всяка точка на страната по интернет. Велико Търново беше първата Община, която преди няколко години въведе възможността за плащане на местните данъци чрез интернет със системата ePay. Физическите и юридическите лица вече могат да преведат данъците си и от 2313-те каси на Easypay. Плащането става само със съобщаване на ЕГН за гражданите и ЕИК на фирмите.

Таксата за плащане от каса на Easypay е от 1 до 5 лв. в общо върху цялата дължима сума, в зависимост от нейният размер. 40 ст. за един вид данък е таксата за плащане през интернет.

Плащането може да се извърши и без да се носят печатните съобщения, ако те са забравени, изгубени или все още не са получени. Тази година няма промяна в данък сгради и такса смет. Не е нужно да се попълват каквито и да било допълнителни документи, като платежни нареждания например.

Във Велико Търново ePay има 29 каси, както и по една каса в Дебелец, Килифарево и Пчелище. Облекчаване на достъпа до административните услуги, снижаване на цените им, предоставяне на широка възможност за избор са сред основните приоритети в работата на общинските служители, посочват от Общината.

Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново