Община Велико Търново изготви класирането на кандидатите за смяна на старите печки

Публикувано на вт, 31 мар. 2020
248 четения

Община Велико Търново изготви класирането на домакинствата, кандидатствали за преход към алтернативни форми на отопление и подмяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво, замърсяващи околната среда. Приемът на заявления за участие в Пилотната схема на Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ продължи от 15 януари до 16 март.

Класирането на кандидатите в Пилотна схема е публикувано в официалния интернет портал на Община Велико Търново, на адрес:

https://www.veliko-tarnovo.bg/media//filer/2020/03/31/klasirane-life-project.pdf.

В настоящия етап – Пилотна фаза, ще бъде приложен за първи път разработеният подход за смяна на старите печки. В последващата Основна фаза ще се подменят отоплителните уреди на още 478 домакинства.

Всеки от одобрените кандидати ще получи безвъзмездно новите отоплителни уреди, заедно с монтаж и демонтаж на старите печки. Петгодишен е гаранционният срок.

Кандидати, които са участвали в Пилотна фаза, но не са класирани, могат да бъдат кандидати и по поканите по Основната фаза с вече подадената документация.

Проектът на Схемата с всички приложени документи за обществените консултации, както и списък с класираните кандидати по пилотната фаза е публикуван на сайта на общината, на адрес:

https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/opazvane-na-okolnata-sreda/proekt-blgarskite-obshini-rabotyat-zaedno-za-podobryavane-kachestvo-vazduh-life/.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново