Община В. Търново организира среща за програмата за саниране

Публикувано на вт, 3 ян. 2023
337 четения

Разяснителна среща относно новата процедура за саниране на многофамилни жилищни сгради ще се проведе във В. Търново. Срещата ще се състои на 5 януари  от 17,30 ч. в голямата зала на Общината. На нея могат да присъстват всички заинтересовани от кандидатстването лица – домоуправители на многофамилни жилищни сгради, проектирани преди 26 април 1999 г., управлявани по реда на Закона за управление на етажната собственост, както и председатели на управителни съвети и управители на сдружения на собствениците. Допълнителна информация за срещата може да се получи от арх. Николай Миладинов на телефон 0882 366 636 или на имейл – nikolay.miladinov@gmail.com.
Средствата за саниране на жилищните сгради са от Националния план за възстановяване и устойчивост. Одобрените сгради ще получат до 100 % безвъзмездна финансова помощ. Основната цел на програмата е подобряване на енергийните характеристики на жилищните сгради, достигане на клас на енергопотребление “В”, намаление на енергийното потребление и редуциране на емисиите на парникови газовe.
Крайният срок за кандидатстване е 31.05.2023 г. След приключването на този първи етап ще стартира прием на проекти по втори етап, при който безвъзмездната финансова помощ ще бъде 80 % от допустимите разходи. Тя ще стартира след края на тази процедура и кандидатстването по нея ще приключи на 31.12.2023 г.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново