Областният управител инспектира ремонта на пътя Царевец – Драгомирово

Публикувано на чт, 19 юни 2014
345 четения

Областният управител инж. Георги Рачев и шефът на Областното пътно управление инж. Георги Филипов провериха на място ремонтните работи на пътя Царевец – Българско Сливово – Драгомирово. Дължината му е 17, 5 км и се финансира с близо 11 млн. лв. от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет чрез ОП “Регионално развитие”.

Към този момент е положен близо 18 000 тона асфалт. На около 4 км остава да бъдат направени изравнителния слой и биндер, след което на цялото трасе ще бъде положен износващ слой. Успоредно с асфалтирането се работи и по направата на пътните банкети. Работи се и по 3 км изкопи за дренаж. Близо 2 км канавки вече са облицовани, изпълнени са дълбочинните кръпки по трасето. работи се по изграждането на подпорна стена и два малки моста. 3330 кв.м тротоари вече се изграждат в Българско Сливово. След приключване на дейностите по платното за движение в различни участъци ще бъде монтирана и мантинела, предстои поставянето на хоризонтална и вертикална маркировка.

Губернаторът се срещна и с кмета на село Царевец Генчо Божинов, където в края на май завърши ремонта на централната улица, която е част от републиканската пътна мрежа. Асфалтирани бяха над 300 метра от трасето, за което пътната агенция отпусна близо 150 000 лв.

Здравка МАСЛЯНКОВА
сн. Пресцентър Областна управа

loading...
Пътни строежи - Велико Търново