Обичани арии от известни оперети представи МДТ „К.Кисимов“ в концерта „Магията на любовта“

Публикувано на чт, 26 мар. 2015
291 четения

Вълнуващ концерт-спектакъл поднесе екипът на МДТ „Константин Кисимов“ на своята публика. „Магията на любовта“ събра 17 от най-обичаните арии и дуети от оперетите на Йохан Щраус, Имре Калман и Франц Лехар.

За първи път на сцената на Театъра прозвучаха дуетът на Жулиет и Брисар от оперетата „Граф фон Люксембург“ на Франц Лехар, арията на Мистър Хикс от „Принцесата на цирка“ на Имре Калман, арията на Пали Рац от „Старият Рац“ на Имре Калман, арията на Джудита от едноименното произведение на Франц Лехар. Заедно с тях солистите, хора и оркестъра на МДТ изпълниха и познати арии от „Царицата на чардаша“, „Веселата вдовица“, „Страната на усмивките“, „Цигански барон“, „Прилепът“, „Графиня Марица“ и др. На фона на едни от най-обичаните класически произведения, на сцената се развиха две любовни истории, преплетени с ревност, трепетни срещи и раздели. „Магията на любовта” е оперета в оперетата, както го описа режисьорът на концерт-спектакъла Юлия Маринова. Тя за първи път работи с екипа на МДТ „Константин Кисимов“.

Солистите на МДТ Миряна Калушкова, Симона Кодева, Деница Александрова, Пламен Димов, Момчил Караиванов, Марин Русинов и Август Методиев са солистите в новата продукция на театъра. Диригент на концерт-спектакъла е Славил Димитров. Сценографията е дело на Лидия Къркеланова, а хореографията – на Антоанета Алексиева и Албена Костова.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново