Нов случай на COVID-19

Публикувано на сб, 23 май 2020
3878 четения

Нов случай на заразен с коронавирус е регистриран в област В. Търново. Това съобщиха на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. Болният е мъж на 57 г. Той е потърсил лекарска помощ в Горна Оряховица. Направен му е тест, който е с положителен резултат. Мъжът е настанен в специализираното отделение на МБАЛ “Св. Иван Рилски”. Установяват се лицата, с които е бил контактен.

2408 са заразените с COVID-19 в страната, като новите случаи за изминалото денонощие са 36. От тях 11 са настанени в болница. Новите случаи са установени в София – 15, Ямбол – 8, в Благоевград – 3, Пазарджик – 2, Ловеч – 2. По един новозаразен е регистриран във В. Търново, Плевен, Хасково, Враца, Сливен и Габрово. При лицата-медицински персонал с потвърдена коронавирусна инфекция, са установени нови случаи при лекар и санитар, съответно от Ловеч и Ямбол.

Лицата, излекувани от COVID-19 у нас, са 808. Досега са починали 126 лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. Последният съобщен случай е на 74-годишна жена, починала в столичната болница „Света Анна“. Пациентката е страдала от ХОББ и исхемична болест на сърцето.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново