Нов приключенски роман за деца и възрастни издаде великотърновката Магда Борисова

Публикувано на пт, 19 Ное. 2021
138 четения

Най-награждаваният великотърновски драматург Магдалена Борисова издаде третия си роман “Тайната на паяка”. Той е своеобразно продължение на приключенията на Крис, Данчо и Алекс, познати на читателите от първите две книги в поредицата – “Тайната на кулата” и “Тайната на Вълчан”. В новата книга действието се развива в София, в навечерието на Коледа, което я прави напълно подходяща за подарък за предстоящите празници. Трите заглавия са част от голям проект, включващ поредица от заглавия, в които действието се развива на различни интересни и знакови места в България.
“Трите романа написах в рамките на 12 месеца. Това са общо над 750 страници. Във всеки един от тях има криминална загадка, която увлича главните герои, а с тях и читателите в нови и нови приключения. Както винаги се постарах да има и много интересна информация, която е напълно достоверна. Този път тя е за народните обичаи около Коледа, за архитектурата на българската столица, за историята на Сердика от времето на император Константин Велики, за най-скъпо платените в света известни художници и много други. В текста пак има включен и интернет чат, за да стане книгата по-реална и достъпна за тийнейджърите, а и за останалите читатели”, сподели авторката, която е създател и на кориците на трите томчета. Тя допълни, че вече работи и по следващия си роман, чието действие ще се развива в морската столица Варна и околностите ѝ.
До скоро Магдалена Борисова беше позната повече като драматург. Тя е автор предимно на детски пиеси, но има и такива за възрастни, поставяни по театралните сцени във Варна, Плевен, Шумен, Русе, Добрич и други градове в страната. Борисова е родена във В. Търново. Завършва ПМГ “Васил Друмев” и Право във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Практикувала е като юрист. Има следдипломна специализация по “Криминология” от Софийски университет. Била е председател на местната Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни, общински съветник и зам.-председател на Общинския съвет в Елена, както и зам.-кмет на Златарица. В последните години се е отдала на писането. Автор е на 4 сборника с пиеси – куклени, за деца и за възрастни. Носител е на множество литературни награди. Магда спечели проект на Национален фонд “Култура” на Министерството на културата, благодарение на който издаде електронен сборник с 21 пиеси за деца и възрастни.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново