Нито една фирма не иска да ремонтира Мултимедийния център във В. Търново

Публикувано на вт, 20 апр. 2021
2135 четения

Нито една оферта не е подадена по обявената обществена поръчка за реконструкция и ремонт на Мултимедийния център “Царевград Търнов”. Процедурата за избор на изпълнител стартира на 26 февруари, а прогнозната стойност на обществената поръчка е 330 780 лв. Въпреки удължаване на крайния срок за кандидатстване нито една фирма не е подала оферта. Това наложи Община Велико Търново да прекрати процедурата.
Проектът на местната администрация предвижда разширяване на експозиционната площ в центъра, който е един от най-посещаваните обекти в старата столица. Планира се след ремонтните дейности да бъдат пресъздадени знакови моменти от българската история – битката при Клокотница, отбраната на столичния Търновград, прощаването на Патриарх Евтимий с народа и други атрактивни експозиции. Предвидено е също посетителите да могат да се докоснат до атмосферата на средновековния български пазар и да разгледат царската тронна зала.
За разширяването на Мултимедийния център Община В. Търново има одобрен проект на стойност 1,3 млн. лв., който ще се реализира чрез комбинирана подкрепа – безвъзмездна финансова помощ и инвестиционен кредит. Проектът предвижда увеличаване на площта на центъра близо два пъти, което ще позволи да приема много по-голям брой посетители.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново