Никол ще се лекува във Франция, необходими са 350 000 евро

Публикувано на нд, 10 Дек. 2017
4066 четения

Никол  Георгиева ще се лекува във Франция в парижкия институт “Гюстав Руси. 14-годишното момиче от Велико Търново страда от Сарком на Юинг, а  този институт е специализиран именно за лечение на саркоми, съобщи майката Надя Костадинова. Семейството вече е получило оферта от “Гюстав Руси”, като за лечението на Никол ще са необходими 350 000 евро. Това обаче може би няма да е окончателната сума и всичко зависи  какви ще бъдат следващите изследвания и последвалата терапия  от  френските лекари. Надя добави, че PET скенерът е показал, че туморът е разрушил костта в единия крак на Никол, а това предполага по-сложно и продължително лечение на момичето.

Заболяването  на  девойката  предизвика мащабна благотворителна кампания в цяла България. Родолюбиви българи организираха  дарителски акции и в чужбина.  Кутии за събиране на средства бяха поставени на много места в градове в Германия и Англия. По данни на майката, досега са събрани над 208 000 лв. Но благотворителната кампания продължава, тъй като на Никол ще са необходими много повече средства, за да продължи да се лекува.

Семейството вече е подало документи във Фонда за лечение на деца в чужбина и последното заседание беше на 6 декември 2017 г.  Засега Никол не е одобрена, тъй като  се изчаква становището на лекуващите и лекари в София.

В момента момичето  се намира  в софийска болница за поредната химиотерапия.

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново