Националното ръководство и местната структура на БСП застава зад арх. Йордан Терзийски

Публикувано на пт, 3 Ное. 2023
1203 четения

Националното ръководство на БСП застава зад арх. Йордан Терзийски на балотажа за кмет на община В. Търново. Това заяви в старата столица Кристиан Вигенин – зам.-председател на БСП. Той уточни, че това решение е взето от националното ръководство и от местната структура на партията. Вигенин призова в неделя симпатизантите на БСП да подкрепят арх. Йордан Терзийски, кандидат на “Продължаваме промяната – Демократична България”.

От БСП категоричнo опровергаха излязлата в публичното пространство информация, че подкрепят кандидата на ГЕРБ Даниел Панов. По думите им е несериозно национална медиа да публикува подобна информация без да се допита до националното ръководство.

“Моделът на ГЕРБ на национално и местно равнище е изключително вреден за България и усилията ни винаги са били насочени към това, сами или със съюзници, да елиминираме този модел. Той е дълбоко вкоренен в местната власт и без да бъде разклатен на местно равнище ще продължи да се възпроизвежда”, каза още Кристиан Вигенин.

По отношение на останалите общини, в които ще има балотаж от БСП заявиха подкрепата си за Николай Рашков от “Пряка демокрация” в Г. Оряховица, в Лясковец за Васил Христов от Земеделски съюз “Александър Стамболийски” и в община Елена за Петър Димитров, издигнат от местна коалиция “Български възход”. И тримата се изправят срещу кандидати, издигнати или подкрепени от ГЕРБ.

Относно Павликени, от БСП изразиха увереност, че инж. Емануил Манолов, издигнат от столетницата, ще спечели вота. Очаквания за свой кмет имат и за кметство Килифарево, където икономистът Виктория Николова се изправя срещу опонент от ГЕРБ.

“Поздравявам великотърновската организация, която на фона на останалите структури на БСП в областните градове е една от най-добре представителите се и повишава резултатите си спрямо последните парламентарни избори, което се отличава от общата тенденция. В областта БСП ще има едно солидно присъствие в общинските съвети през следващия 4-годишен мандат. Разбира се, лицето на местната власт е кметът и затова вторият тур е много важен”, каза още Кристиан Вигенин. Той поздрави кметовете на столетницата, които бяха избрани на първи тур – Георги Чакъров в община Полски Тръмбеш, Петър Ганев в Златарица и инж. Пламен Чернев в Сухиндол.

На областно ниво БСП ще има общо 44 общински съветници, като в две от тях са в коалиция – Г. Оряховица и Лясковец, отчете областният председател на партията Марияна Бояджиева. Най-много са съветниците в община Павликени – 8, в Златарица – 6, в Сухиндол – 7. В сравнение с последните парламентарни избори БСП е увеличила подкрепата си с 3340 гласа, като в четири общини БСП е първа политическа сила – Павликени, Полски Тръмбеш, Златарица и Сухиндол. На първи тур БСП има избрани 20 кмета на кметства, каза още Марияна Бояджиева.

Общинският председател на БСП Михаил Михалев отчете като успех избирането на кандидатите на БСП за кметове в селата Балван, Водолей и Малки чифлик.

От своя страна кандидатите за кметове на В. Търново и Г. Оряховица – Ирена Страсинопулу и Огнян Стоянов, които отпаднаха от предизборната надпревара, благодариха за подкрепата. “Като общински съветник ще продължа да работя по всички приоритети, заложени в предизборната ми програма”, каза още Ирена Стасинопулу.

Весела БАЙЧЕВА

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново