Над 65 000 лв. дариха фирми и частни лица на болницата във В. Търново

Публикувано на сб, 2 май 2020
522 четения

Дарения на стойност 65 000 лв. е получила МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” във В. Търново от фирми и физически лица. Средствата са постъпили по сметката на болницата за борба с COVID-19. От началото на пандемията до този момент за осигуряване на защита на медицинския персонал в стационара са закупени консумативи и лични предпазни средства – престилки, защитни шлемове, маски, предпазни облекла, шапки, ръкавици и дезинфектанти на стойност 90 000 лв., като в сумата влизат и направените дарения. Сред големите дарители освен частни фирми има също лекари и институции.

Освен закупените с лични средства от бюджета на лечебното заведение и такива от дарения, различни фирми производители са предоставили допълнително лични предпазни средства за медиците и персонала, чиято стойност възлиза на 17 304 лв. Нуждата от тях е непрекъсната, за да бъде гарантирана сигурността и здравето на персонала на болницата.
Лечебното заведение във Велико Търново вече разполага и с 4 нови респиратора, 7 монитора, перфузори и инфузионни помпи, които са дарение от няколко фирми и обществени организации.

Отново като дарение по сметката на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” са постъпили и 10 000 лв., които ще бъдат използвани за финансово стимулиране на екипите, които работят на първа линия в борбата с COVID-19.

“В последните няколко седмици жители на Велико Търново, с подкрепата на фирми и Общината в старата столица, показват своята съпричастност като ежедневно доставят храни и напитки за екипа на болницата. Благодарим на всички настоящи и бъдещи дарители”, споделиха от лечебното заведение.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново