Над 12 000 лева събраха на благотворителни балове ротарианци от Велико Търново и Павликени

Публикувано на вт, 6 Дек. 2022
321 четения

Над 12 000 лева събраха на благотворителни балове членовете на Ротари клуб – Велико Търново и Сателитен Ротари клуб – Павликени.
Първи своята инициатива проведоха ротарианците в Павликени. Те организираха на 26 ноември в Бяла черква „Празник на виното от родния ни край”.
Дегустация на различни вина, томбола, награди, музика и танци съпътстваха събитието, което събра над 100 гости, съпричастни с идеите на ротарианското движение. Сред тях беше и голяма група от общественици от Бяла черква, водени от кметицата на града Албена Тодорова. Всички аплодираха изпълненията на победителката в първото издание на „Гласът на България” Стелияна Христова. На бала беше организиран търг, на който се разиграха предмети и произведения на изкуството, сред които и внушителна творба със скандинавски мъх. Тя е дело на талантливата дизайнерка Мария Иванова и е неин съвместен проект с художника Мартин Петров. Картината вече е притежание на собственика на една от най-големите аптеки в Павликени и може да бъде видяна от всички посетители на обекта и от любителите на художественото творчество в града.
Средствата, които бяха събрани на благотворителната вечер, ще бъдат предоставени за климатизиране на помещения в НЧ „Братство – 1884”, в което се провеждат кръжоци на талантливи деца от града и региона, посочи президентът на СРК – Павликени Фикред Ферадов. С това Сателитният Ротари клуб продължава традицията си да подпомага подрастващите от община Павликени, които развиват своите дарби в областта на изкуството и спорта.
На 2 декември се проведе и традиционният коледен бал на Ротари клуб – Велико Търново. В присъствието на много приятели и съмишленици, ротарианците отчетоха дейността си за изминалата ползотворна година. Те получиха и специални поздравления от кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов, който е почетен член на клуба и също присъства на тържеството. То беше уважено и от заместник-кмета Снежана Данева – Иванова.
Президентът на РКВТ Валентин Михайлов посочи, че средствата от благотворителния бал, които надхвърлиха 6000 лева, ще бъдат използвани за провеждането на инициативи, свързани с 85-ата годишнина на клуба, която ще бъде отбелязана подобаващо през 2023 година.
На бала беше проведена томбола с атрактивни предмети, а един от тях беше разигран на търг.
На 2 декември голямото ротарианско семейство в духовната и историческа столица на България се увеличи с приема на още две дами, авторитетни представители на бизнеса в региона.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново