Мултимедийният център „Царевград Търнов“ приема безплатно посетители от 29 април

Публикувано на пт, 28 апр. 2023
4698 четения

От 29 април (събота) до 24 май (сряда) 2023 г., включително, Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“ ще приема безплатно посетители. В този период ще може да се разгледа разширението на експозицията с нови 37 пластични фигури и сцени, заедно с останалата част от музейния обект. Беседите ще се заплащат.

Посещенията на ученици с учебна цел от община Велико Търново ще са без входна такса до края на учебната година (30 юни 2023 г.).

Чрез пластичните фигури в естествени размери на царе, боляри, духовници, воини и обикновени хора новата част на Мултимедийния център „Царевград“ представя  битката при Клокотница, сцени с Йоан Кукузел и от Лондонското Четвероевангелие с цар Иван Александър, превземането на Търново от турците, пазар и още интересни сцени от историята и ежедневието на Второто българско царство.

През летния сезон музейният обект ще приема туристи от 9,30 ч. до 18,00 ч. Профилактиката ще е в понеделник  от 9,00 -12,00 ч.

Разширената експозиция на Мултимедийния център „Царевград Търнов“ вече е на 4 етажа с общо 65 фигури и 15 сцени, пресъздаващи бойната слава, духовността, бита и ежедневието на столичния Търновград през XII – XIV век.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново