Момчил Иванов от партия “Република БГ” се срещна с хората от пазара в кв. “Бузлуджа”

Публикувано на вт, 9 сеп. 2014
561 четения

Момчил Иванов разговаря с търговци и купувачи на пазара в кв. "Бузлуджа" за тревогите на земеделските производители и намалялата покупателна способност.

Водачът на листата на партия “Република БГ” Момчил Иванов и членове на младежката структура на партията заедно с общинския координатор във Велико Търново и председател на областния предизборен щаб Людмил Атев се срещнаха и разговаряха вчера с търговците и купувачите на пазара в най-големия квартал на старата столица “Бузлуджа”.

38-годишният адвокат и университетски преподавател е живял дълги години в кв. “Бузлуджа”. Срещата му с хората е част от кампанията “Лице в лице”, която води “Република БГ”. Търговците негодуваха, че политиците, които са договаряли в Брюксел условията за земеделците при членството ни в Европейския съюз, нищо не са разбирали от земеделие. Ако си имаха хал хабер от нашата работа, нямаше да клекват и българските зеленчукопроизводители да получаваме два пъти по-малки субсидии от румънците, оплака се на Момчил Иванов земеделски производител от Шемшево.

Той подкрепи Момчил Иванов в инициативата на “Република БГ” за премахване на партийните субсидии. “В Германия партийната субсидия е 80 цента, във Великобритания пари от държавата получават само опозиционните партии, а в България депутатите вземат по 12 лева. Ние сме против това”, обясни Момчил Иванов. Той запозна хората и с друга инициатива на “Република БГ” – за провеждането на референдум да се изисква подкрепата на 50 000 граждани, а не както е до сега подписка от 500 000.

Търговците и купувачите на пазара, с които се срещна Момчил Иванов се запознаха с личните му приоритети за изграждането на магистрала “Хемус” възможно най-близо до Велико Търново, както и с построяването на трети мост над Дунав при Свищов. “Тези два транспортни и инфраструктурни проекта са важни за икономическото развитие на региона ни. Ще помогнат за нови работни места, за развитието на туризма”, заяви Момчил Иванов.

В квартал “Бузлуджа” на квартира живеят много студенти във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”, където водачът на листата на “Република БГ” Момчил Иванов е преподавател. С младите хора той си говори, че ще направи всичко възможно за запазването и развитието на висшето училище в старата столица. “25 години стигат. С подкрепата на младите можем да направим промяната с номер 25 в бюлетината”, призова хората, с които се срещна на пазара Момчил Иванов.

Здравка МАСЛЯНКОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново