Млад баща се нуждае от помощ за протеза на крака и от средства за ремонт на дома, изгорял при пожар

Публикувано на пн, 27 сеп. 2021
3617 четения

Жителите на златаришкото Горско Ново село се обединиха в помощ на младо семейство, което е в изключително тежко положение и се нуждае спешно от средства за протеза на крака на бащата, както и за ремонт на дома им, изгорял при пожар. Неволите на семейство Кавръкови започват на 18 януари 2020 г., когато Юсеин Кавръков излиза на лов, по време на който е прострелян в десния крак. Следват редица тежки операции за спасяване на крака, но за съжаление заради гангрена на 18 август т. г. се налага ампутация над коляното. Случилото се принуждава съпругата на Юсеин да спре работа, за да може да се грижи за него и за двете им момиченца, разказа кметът на Горско Ново село Николинка Хаджиева. Надеждата им за по-добър живот за младия баща е в поставянето на протеза, за което са необходими 24 000 лв. Сумата обаче е непосилна за семейството.
За съжаление изпитанията за тях не спират дотук. През нощта на 21 септември фамилията губи дома си при пожар. Огнеборците успяват да потушат пламъците, но къщата вече е негодна за живеене, унищожена е и цялата им покъщнина. В момента семейството живее при родителите на Юсеин.
Помощ на бедстващата фамилия оказват хората в селото, които веднага се организират, за да ги подкрепят в изпитанията. „Обикаляме и събираме парички, за да помогнем с каквото можем. Все пак идва зимата, трябва да се покрие имота и да се направи нов покрив. Ако някой иска да помогне може да дари строителни материали, защото и те доста поскъпнаха. Нужен ни е дървен материал, арматура, цимент, всичко би ни било от помощ. За работна ръка ние ще се организираме с доброволци от селото. Трябва да си помагаме, защото утре не се знае кой ще е на тяхно място“, казва още Николинка Хаджиева. Това не е първата подобна акция в селото. Преди време хората отново се обединили в помощ на друго семейство, загубило при пожар дома си.
За набирането на средства в помощ на семейство Кавръкови в селото има поставена кутия за дарения. Също така зам.-председателят на Общинския съвет в Златарица – Федя Дервишев, ще дари заплатата си на семейството. Към жеста се присъединява и неговата съпруга кметицата Николинка Хаджиева, както и двамата общински съветници, които също са от Горско Ново село. Отделно местният парламент ще гласува еднократна помощ в размер на 1000 лв., ще се търси съдействие и от социално подпомагане.
Всеки, който иска да помогне може да го направи с дарение на разкритата банкова сметка:
IBAN BG26 CECB 9790 1036 0410 01, клон Велико Търново, Димитрина Стефанова Кавръкова. Телефонът за връзка с Николинка Хаджиева е 0885 981 827.
Весела БАЙЧЕВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново