Митьо Пищова и Радо Шишарката щурмуват президентството

Публикувано на пн, 12 сеп. 2016
6341 четения

Георги Георгиев, Митьо Пищова и Радо Шишарката дадоха старт на кандидат-президентската си кампания.

Димитър Маринов и Радослав Петров, известни като Митьо Пищова и Радо Шишарката, официално стартираха кампанията си за предстоящите президентски избори в едно от най-известните заведения в Арбанаси. Пищова ще е кандидат за президент, а Шишарката – за вице, от името на партията “Българско национално обединение”. Тя е сформирана преди две години след протестите срещу първия кабинет на Бойко Борисов, активната ѝ дейност е от декември м.г.
“Решихме да изберем шоумени като Димитър Маринов – Пищова и Радо Шишарката, защото искаме да си направим гавра с цялата политическа система у нас, да видим до къде е стигнал българският народ. Това е основната ни цел. Нима сегашният президент Росен Плевнелиев е с нещо по-достоен от тях? Пищова и Шишарката нека си правят шоуто, защото в това са професионалисти. Давам им пълната свобода. Митьо е човекът, който измисли раздаването на кебапчетата по време на предизборните кампании, а не Бареков. В театъра на българската политика аз поканих най-добрите театрали”, обяви лидерът на партията Георги Георгиев. По думите му над 15 НПО залагат на атрактивната кандидатпрезидентска двойка. “Надяваме се, че ще оберем и наказателния вот”, допълни Георгиев.
Димитър Маринов обясни, че се кандидатира за президент, за да помогне на болните и възрастните. “Искам да помогнем на забравените от Господ. Не съм изморен от живота. Вярно е, че бях 2 г. на легло, на смъртен одър почти, но с божията воля успях да се възстановя. Сега съм като възроден”, обясни Пищова, който на официалното си представяне като кандидат за президент се появи в анцуг. Отбеляза, че и Фидел Кастро се явява облечен по този начин на официални събития. “Бях 20 дена в кома и тогава ми се яви Господ, който ми каза, че на 6 ноември ще трябва да направя важна стъпка в живота си. Сега разбрах каква ми е мисията”, посочи Пищова. Шоуменът допълни, че е решил да се върне към корените си, да посети родното си село Батак, а на 8 ноември ще направи курбан пред Община В. Търново.
“По време на кампанията обещавам голямо шоу – музика, кебапчета и певци. Имаме богати приятели, които ще ни подкрепят, защото те търсят шоу. Не ги интересува, че ще дадат 2-3 000 лв. Ще има концерти по всички български села, осигурил съм музиката на Монтана, Радо и всичките му колеги ще пеят”, посочи още Пищова. “Може и да не изпълним обещанието си, но пък българите обичат да им се обещават”, коментира Георгиев.
Радо Шишарката, който е бил предпочетен пред Сашка Васева за вице на Маринов, обясни не на шега, че е време да се събудим като народ. “Наясно съм, че президентът има ограничени правомощия, а министър-председателят е този, който диктува положението. Вярно е, че направиха пътища, но това не е най-важното. За чужденците ли са, при положението, че българите избягаха от страната си. Искам да бъда полезен на хората. Политиката, която водят управниците, облагодетелства определен кръг хора, а другите живеят бедно”, допълни поп-фолк изпълнителят.
Весела КЪНЧЕВА, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново