Министърът отстрани от служба провинените полицаи в Павликени

Публикувано на вт, 5 Дек. 2017
2529 четения

Със заповед на министъра на МВР Валентин Радев от понеделник са отстранени началникът на Районното управление на полицията в Павликени Ивайло Иванов и началникът на полицейския участък в Сухиндол Румен Стойчев. Още в петък със заповед са отстранени Георги Едрев, командир на отделение в Павликени и Ангел Стефанов, домакин и водач на оперативен автомобил в РУ на полицията.

До отстраняването се стигна след разследване на „Вътрешна сигурност” и „Господари на ефира“ по повод схема за отклоняване на служебно гориво от МВР от служители на полицейския участък в Павликени.

По повод запитване в редакцията на “Янтра ДНЕС” иззето ли е оръжието на провинените служители, гл. комисар Димитър Машов, шеф на ОД на МВР, уточни, че служебното се отнема при отстраняването от служба. Ако имат друго законно притежавано, то се отнема при образуване на наказателно производство.
Преди броени дни бяха уволнени и служители от бензиностанция в Павликени след разкритията за кражби на гориво, което е било предназначено за полицейските патрулки. Това стана ясно от официално прессъобщение на петролната компания.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново