Министър Тодор Танев връчи дипломи на зрелостниците в две търновски училища

Публикувано на пн, 22 юни 2015
715 четения

Министър Тодор Танев връчи дипломата на първенеца на випуск 2015 в СОУ "Вела Благоева" Преслава Михайлова, която е стана и новият носител на училищната награда "Виктория" за най-успешен абитуриент.

Министърът на образованието проф. Тодор Танев връчи дипломите на абитуриентите в две училища във Велико Търново днес. Той беше специален гост на тържествата в СОУ “Вела Благоева” и СОУ “Емилиян Станев”, а по-късно посети и Американски колеж “Аркус”.

“Без учители няма България. Прекланям се пред работата ви, пред усилията и грижите, които полагате за прекрасните български деца”, заяви министър Танев в СОУ “Емилиян Станев”. Преди своето приветствие професорът помоли всички да станат на крака и да аплодират учителите и родителите на випускниците.

83-ма зрелостници от най-голямото училище в областта получиха своите дипломи за завършено средно образование от ръцете на образователния министър. Общо 16 са отличниците във випуска, а първенец е Красен Лаков от профил “Изкуства”, който единствен завършва обучението си с пълно отличие. За награда директорът на училището Кина Котларска му връчи таблет.

Преди това министър Танев гостува в СОУ “Вела Благоева”, където връчи дипломи на 20-те зрелостници от профил “Предприемачество и бизнес”. С най-висок успех обучението си там завършва Преслава Михайлова. Изявената ученичка стана и новият носител на училищната награда “Виктория” за най-успешен абитуриент. Тя получи от директора Ангел Янчев нов лаптоп. Освен първенец на випуска, Преслава е и успешен млад мениджър. През м.г. тя беше министър на околната среда и водите за един ден, а през 2015 г. седна на ректорския стол на ВТУ “СВ. св. Кирил и Методий” за три дена. За приза “Виктория” беше номиниран и Ангел Топалов. На него председателят на училищното настоятелство Виктор Георгиев връчи таблет. Всички останалите зрелостници получиха книги като подарък от ръководството на търновското училище.

Проф. Тодор Танев дойде във Велико Търново по покана на зам.-председателя на Народното събрание Иван Иванов, който е и депутат от региона. “Във Велико Търново винаги съм се е чувствал добре”, призна министърът и припомни, че години наред е преподавал във Философския факултет на ВТУ. “Уважавам високо моите колеги там, но този път дойдох да почета други мои колеги – това са учителите, без които нямаме висше образование, нямаме наука, нямаме бъдеще в един конкурентен свят. Така, че поклон пред учителите и се радвам на успехите на училищата във Велико Търново и на наградите, които те са получили техните ученици. На добър час и на техните абитуриенти. Желая им да бъдат смели и да посрещат несигурностите в бъдеще не като рискове, а като възможности”, заяви министър Танев.

Златина ДИМИТРОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново