“Миндя рок фест” – по-голям, по-шумен и по-завладяващ от всякога

Публикувано на нд, 25 Авг. 2013
1235 четения

Рекорд с участие на 15 групи имаше тази година на “Миндя рок фест”, който се проведе през почивните дни в село Миндя. Петият фестивал бе по-голям, по-шумен и по-завладяващ от всякога.

Още в четвъртък китарни рифове се носеха от сцената в центъра на селото. Така наречената „нулева” вечер бе посветена специално на групи-дебютанти на феста. Още първите банди – „Овърхай” и „Съндей” започнаха много силно, трети на сцената излязоха вече познатите на търновската публика „Kovu”.Изненадата на вечерта определено бе групата „Пауръслейв”. Те спечелиха специална награда на журито – правото на професионален запис на авторско парче в студиото на легендата от “Диана Експрес” Максим Горанов.

В петък и събота бе времето на “пълнокръвния фестивал” в целия му колорит. Публиката в петък радваха момчетата от “Черноризец”, Севи и едноименната ѝ група и талантливият Явор от “Пърпъл Хейз” . Вечерта в събота откриха “Демоде” от Г. Оряховица . Качествена музикапредставиха и “Блус Трафик”, след които заби групата на организатори а инициатора на феста проф. Евгений Дайнов “Магистри”, която тази година бе представена от нова вокалистка – Пресиана. Финалните акорди по традиция бяха изсвирени от “Подуене блус бенд” и Васко Кръпката, които пристигнаха с много нови парчета от албума им “Няма връщане назад”.

Пламен КАРАИВАНОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

още по темата четете в утрешния брой на “Янтра ДНЕС”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново