Мъж дари 26 000 лв. за лечението на Йоанка от Велико Търново

Публикувано на пн, 1 май 2017
3698 четения

Йордан Йорданов от Генерал Тошево , който наскоро  загуби 33-годишната си  съпруга  в тежката битка с рака, е дарил  26 000 лв. за лечението на 7-годишната Йоанна Христова от Велико Търново. Момиченцето  е диагностицирано с тумор в мозъка и се лекува в Турция. За лечението са необходими 100 000 евро и семейството започна благотворителни кампании, в които се включиха с дарителски инициативи хора от страната и чужбина.

Терапията  на момиченцето започва успешно с  продължителна химиотерапия, но на 17 април 2017 г. се установява, че лекарствата са спрели да действат и две останали туморни частици  са се активизирали. За целта е необходимо ново лечение, за което трябват  25 000 евро, с които семейството не разполага, пише на страницата на Йоанка в социалната мрежа. Според родителите на момиченцето, те са подали документи за помощ във Фонда за лечение на деца, но вече четири месеца решение няма.

А заболяването на детето е открито преди две години, като първите признаци били болки в стомаха и повръщане. Редят се какви ли не диагнози, докато в софийска клиника става ясно, че Йоанка има тумор в мозъка. Семейството решава да лекува детето в Турция и избира клиника, където дават шанс над 90 процента излекуване. Така започва тежката борба с рака , която продължава и днес.

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново