Лекарка и полицейски комисар от Италия осиновиха приемно дете от Павликени

Публикувано на ср, 22 ян. 2014
883 четения

Шестгодишно момченце от приемна грижа в Павликени беше осиновено от италианско семейство. Осиновителите са около 40-годишни, нямат други деца и живеят в град Грандола. Бъдещата майка на детето е лекарка, а бащата е комисар в местния полицейски участък. Осиновяването на детето е станало чрез Асоциация за международно осиновяване. Точно чрез нея италианските осиновители са се запознали с биографията на детето и веднага решили да му дарят своята любов и грижи. За пръв път са се срещнали с момченцето през миналата есен и около седмица са имали опознавателни срещи с него. Спазени са всички процедури според българското законодателство за осиновяването, през декември е минало и съдебното дело за пълното осиновяване.

Родната майка на детето се е отказала от него. По-късно то било предоставено на приемни родители, които не успели да се справят с отговорния ангажимент и се наложило да се търсят втори приемни родители за малчугана, който безропотно приемал перипетиите в своята съдба При новите си приемни родители детето стояло до осиновяването му общо около 13 месеца заедно с още едно приемно тяхно дете. Приемната грижа в Павликени през последните години се упражнява по проект „И аз имам семейство“ от общината по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Нелеката съдба на момченцето развълнувала италианското семейство. Двамата родители решили да му осигурят щастлив живот. Те дори започнали да учат български език, за да бъде по безпроблемно първоначалното им съвместно съществуване. Докато траят предварителните задължителни процедури по осиновяването детето и бъдещите му родители често са общували по скайпа. За безпроблемната среща с новата страна на момченцето помагали и приемните му родители, които пък го учели на италиански думички.

Елка СПАСОВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново