Ледник от покрив смачка кола във Велико Търново

Публикувано на вт, 7 Февр. 2017
11695 четения

Огромен къс лед, паднал от от покрив на жилищен блок на ул. “Възрожденска” във Велико Търново, смачка кола, паркирана на улицата. Съседи разказаха, че помислили да не става земетресение и излезли на улицата. Тъй като там има паркирани автомобили от други квартали,  не могли да разберат кой е собственикът на синия опел, смазан от леда. Живеещите там оградили мястото с въжета, за да не пострада друга кола или хора, минаващи по тротоара.

Днес собственикът на смачканата кола беше отишъл да търси застрахователната агенция, която да оцени щетите. Група млади хора от квартала търсиха начин да разберат дали на покрива на блока има още ледници и обикаляха сградата от всички страни.

Това не е първият случай на ул. “Възрожденска”, когато ледник пада от покрива и смачква леки коли, заяви Иван Бончев,  чиято кола пострадала миналата година. Заради това дълго време след това имаше табела в началото на улицата, че от покривите на сградите падат ледници.  После надписът изчезна. Тази зима живеещите на #7  са поставили отново надпис на блока, че от покривите се свличат ледени късове. Въпреки това по едната страна на шосето свободни места за паркиране няма.

Вася ТЕРЗИЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

 

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново