Кубанските казаци “взривиха” от емоции публиката във В. Търново

Публикувано на чт, 20 юни 2019
1241 четения

Неповторимо преживяване за многобройната публика бе спектакълът на Кубанския казашки хор във В. Търново. Зрителите, изпълнили до краен предел залата на ДКС “В. Левски”, станаха свидетели на шоу, което ще се помни дълго. Изключително красивите гласове, зрелищните танцови хореографии, завладяващото сценично присъствие и пищните костюми развълнуваха всички.

Над 100 изпълнители предложиха пъстра палитра от емоции в двучасовия грандиозен спектакъл. Част от великотърновци дори се включиха в танците заедно с талантливите кубанци. Изненада за публиката бе изпълнението на българската възрожденска песен “Боят настана”, която изправи всички на крака. С бурни аплодисменти зрителите посрещаха и изпращаха всяко едно изпълнение.

Художественият ръководител на състава проф. Виктор Захарченко благодари за топлото посрещане и обеща, че това няма да е последната среща с великотърновската публика. Той не скри вълнението си, че за 208 години от съществуването на тяхната формация те за първи път стъпват в духовната и историческа столица на България. Проф. Захарченко е народен артист на Русия, Украина, републиките Абхазия, Адигея и Карачево-Черкезия.

Хорът е основан на 14 октомври 1811 г. под името Черноморски военен певчески хор, благодарение на усилията на протойерей Кирил Россинский и регент Григорий Гречинский. И досега ансамбълът прави почетни участия в празнични тържествени литургии и това е особена чест за всеки християнски храм. Съставът и неговите изпълнители са носители на множество престижни награди.

Николай ВЕНКОВ

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново