Коронавирусът взе нова жертва

Публикувано на пт, 23 окт. 2020
2583 четения

87-годишен мъж, диагностициран с COVID-19, е починал, съобщават от Регионалната здравна инспекция във В. Търново. Той е 14-та жертва на коварния вирус в областта. Мъжът е бил с придружаващи заболявания – диабет, хронично бъбречно и онкологично заболяване, уточняват от инспекцията.

През последното денонощие на територията на областта са регистрирани 19 нови лабораторно потвърдени случаи на COVID-19. Двама от заразените имат епидемична връзка с регистрирано огнище в Преходно жилище за възрастни хора с умствена изостаналост „Надежда“ и „Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост“, които се намират в с. Церова кория. Четири от случаите имат връзка с регистрирано огнище във финансова институция във Велико Търново, други два са свързани с други заразени лица в областта. Останалите 11 случая нямат връзка помежду си, както и с други инфектирани лица.

556 души са регистрираните досега лица с COVID-19 в областта. Излекувани са 360 души, а под домашна изолация са 142. В болница са настанени 40 пациенти. Трима се лекуват в други области, а останалите 37 са настанени в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ , МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Г. Оряховица, „МБАЛ – Павликени“ ЕООД и МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов. Броят на леглата, определени за лечение на пациенти с COVID-19, е 77 за тези в неусложнено състояние и 6 интензивни легла. Под карантина остават 451 души.

Весела БАЙЧЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново