Коледа сбъдна шест мечти в Дома за възрастни хора

Публикувано на чт, 19 Дек. 2013
583 четения

Еленка и Митко вече ще имат ремонтирана стая

Коледа сбъдна шест мечти в Дома за възрастни “Венета Ботева” във Велико Търново. На празника вчера възрастните хора се представиха с разнообразна програма от песни, танци, скечове и рецитали. Да ги подкрепи дойде зам.-областният управител Стефан Стефанов.

Първият , който сбъдна мечтата си, бе дядо Стефан. Тъй като той много обича конете, получи покана да прекара един ден в конната база на Арбанаси.

Книжка със стихчетата си получи поетът на дома – Еню, а ръководството обеща да издаде 20 броя, които авторът да подари на своите приятели.

Гордостта на дома – тримата тенори – Митко, Симеон и Стойчо, получиха покана да гостуват на приятелите си от Американския колеж. Преди време артистите с песните си покориха екипа на колежа и сега ще пеят за втори път.

Четвъртата мечта споходи Еленка и Митко, които живеят заедно. От години двамата си мечтаят някой да направи ремонт на стаята им в дома и сега персоналът е решил със собствени сили да ги зарадва, като ремонтира жилището.

Чудото не отмина и началната учителка Иванка Богданова. Тя получи покана от директора на ОУ “П. Евтимий”, където е преподавала на децата, да изнесе открит урок и да прекара един ден сред бившите си колеги.

И най-интересното чудо, което за първи път се случи на коледното тържество в дома. Един от “тенорите” – дядо Симеон, подари на институт “Конфуций” към Великотърновския университет коледен дар. Това е собственоръчно изработена картина чрез техниката “графика с конци”.

За трета поредна година обитателите в дома за възрастни сбъдват мечтите си. Досега коледното чудо е споходило 13 души.

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново