Кметът на В. Търново Даниел Панов е под карантина

Публикувано на пт, 3 Юли 2020
9135 четения

Кметът на В. Търново инж. Даниел Панов е под карантина след абитуриентските тържества. В домашна изолация са и негови колеги от общинската администрация. Това стана ясно на днешния брифинг на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса, но оттам отказаха да уточнят на каква длъжност са и колко точно са под карантина.

„Кметът инж. Даниел Панов е с отрицателен тест, но се е изолирал за 14 дни. Той е отговорна личност и няма да застраши гражданите и служителите в общинската администрация. Оказва се, че той не е контактувал пряко със служителите след абитуриентските балове. Засега Общината работи нормално, направена е и съответната дезинфекция“, заяви областният управител проф. Любомира Попова, която е и председател на кризисния щаб.

Общо 15 са установените случаи на заразени с новия коронавирус на територията на Великотърновска област, регистрирани до полунощ. Положителен резултат са дали тествани лица от общините В. Търново, Г. Оряховица и Свищов. От тях 8 имат връзка с баловете – абитуриенти, учители и придружители. Останалите заразени нямат връзка с абитуриентските тържества. Установени са контактните лица и към момента са карантинирани 40 души. Направени са още тестове, но резултатите все още не са ясни.

„Засега няма формиран клъстър. При нас разпространението е дифузно“, уточни д-р Евгения Недева, директор на Регионалната здравна инспекция. И допълни, че от март досега в областта с COVID-19 са установени 58 души. От тях 28 са излекувани, 19 са в домашна изолация за 14 дни, 6 са хоспитализирани, 4 са жертвите на вируса. Общият брой на поставените под карантина в региона към момента е 379 лица.

Весела БАЙЧЕВА

 

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново