Кметът Добромир Добрев връчи първите награди “Млада Горна Оряховица”

Публикувано на чт, 25 май 2017
310 четения

Александра Тодорова и отборът по хандбал на ПГ по лека промишленост и икономика “Атанас Буров” са първите носители на наградата “Млада Горна Оряховица”. Призът се присъжда на ученици за изключителни постижения и завоювани награди от международни и национални състезания, олимпиади и конкурси. На официална церемония в Художествената галерия “Недялко Каранешев” лично кметът инж. Добромир Добрев връчи отличията на младите хора. Празничен поздрав към всички присъстващи на срещата отправи малката Ан-Реджина Кушева със стихотворение, посветено на буквите.

Александра Тодорова, която е единствената българка, приета в университета в Харвард през учебната 2016/ 2017 г., бе удостоена с наградата в сферата на образованието. Тя завърши средното си образование в СУ “Вичо Грънчаров”, а в Харвард учи история и социална антропология. Младата дама участва в дебат на прочутия клуб в Оксфорд и изнася реч пред близо 200 души. През 2016 г. Александра пише есе на тема “Устойчиво образование” и се класира сред финалистите. Член е на борда на Европейското общество и председател на Академичния съвет в Харвард. Горнооряховката е част от комитета “Връзки с обществеността” към Международното общество и вицепрезидент на Българския клуб към университета. През 2017 г. Александра ще участва в археологически разкопки в Сардис, Турция, които се провеждат по проект, стартирал през 1958 г. от изследователи от Харвард и Корнел.

Награда “Млада Горна Оряховица” в сферата на спорта бе присъдена на хандбалистите. Отборът с капитан Любослав Димитров и в състав Радослав Йорданов, Ивелин Дачев, Николай Братованов, Петър Парашкевов, Николай Ахмедов, Марин Алеков, Кристиан Стефанов, Томислав Попов, Ангел Христов, Стефан Величков и Галин Георгиев зае първо място на Държавните ученически игри в Добрич във възрастова група VIII-X клас.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново