Горнооряховските художници доказаха с изложба, че истината е във виното

Публикувано на пт, 13 Февр. 2015
359 четения

Каква е връзката между изкуството и виното, показаха в изложба горнооряховските художници. По традиция в навечерието на празника Трифон Зарезан, творците подредиха своите картини в Художествена галерия „Недялко Каранешев”. Обединяващото мото на творбите бе, че истината е във виното. Гост-художник на изложбата бе плевенчанинът Красимир Коцев. При откриването на експозицията, председателят на ГоАрт Роза Абаджиева сподели с присъстващите, че Сдружението на горнооряховските художници се е увеличило с трима нови членове. Чест за местните творци е, че сред тях вече е проф. Радослав Радев, който е преподавател във ВТУ и многократно е имал честта да открива изложби в горнооряховската галерия. Нови членове са също и Марияна Крумова – живописец и скулпторът Искрен Арабаджиев.

Приятна изненада за гостите бе, презентацията на Историческия музей „Червеното вино, древно и сакрално, през погледа на археологията“, представена от уредника Мая Иванова.

Изложбата събра десетки ценители на изобразителното изкуство в Горна Оряховица. Докато разглеждаха картините, гостите имаха възможността да опитат вината на „Гулбанис вайн” и така действително да се потопят в атмосферата на предстоящия празник Трифон Зарезан.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново