Гимназията по туризъм спечели диплом от просветното министерство

Публикувано на пн, 18 Дек. 2017
241 четения

Със специален диплом от просветното министерство е удостоена Професионалната гимназия по туризъм “Д-р Васил Берон” във В. Търново. Наградата е присъдена за най-успешно представяне в Националния исторически конкурс на фондация “Ценности” на бившата първа дама Антонина Стоянова.

С филма “Тръгват си без шум” осмокласничката Елисавета Петрова от специалност “Организация на туризма и свободното време” е спечелила втора награда. Видеото е заснето и разказва за затвора в Белене на остров Персин. Интересен е фактът, че снимките са правени на 9 септември. Момичето е работило под ръководството на инж. Славка Проданова, която е получила една от четирите награди в категорията “Научен ръководител”.

На трето място в категорията за реферати се е класирал Владислав Борисов от 12 клас на специалност “Кетъринг”. “Да чуем гласа на историята. Проучване в село Мерданя” е темата на неговата разработка. Неговият научен ръководител Бистра Стефанова е получила приза на Съюза на преподаватели по история в България.

Още шестима ученици са получили грамоти в конкурса. Мариела Иванова и Цветелин Данев са отличени за филма “С прошката продължаваме да живеем”, подготвен с помощта на учителите Бистра Стефанова и инж. Славка Проданова. Деница Байчева, Таня Тодорова, Иванета Пейкова  и Янислав Василев са разработили фейсбук страницата “Тъмната страна на комунизма”, а техни ръководители са Мариана Маринова и инж. Славка Проданова.

Научната надпревара е част от мрежата Eustory, която обединява исторически конкурси от всички европейски столици. Нейният представител Мигел Барос присъствал на официалната церемония в Националната художествена галерия в София. Президентът Петър Стоянов е връчил отличията на класираните на първите три места, които освен  диплом, получават и  парична награда.

Златина ДИМИТРОВА
сн. личен архив

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново