Генералният консул на Турция дари 50 защитни костюма за болниците в областта

Публикувано на вт, 28 Апр. 2020
113 четения

Дарение от 50 защитни костюма за многократна употреба от най-висок клас получи днес областният управител на област Велико Търново проф. д-р Любомира Попова. Дарението е направено от Генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. То бе връчено от помощник аташето Хюсеин Дьонмез.
Областният управител и председател областния щаб проф. д-р Любомира Попова благодари за защитните материали и увери помощник аташето, че те ще бъдат разпределени в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” Велико Търново, МБАЛ “Св. Иван Рилски” – Горна Оряховица, Общинската болницата „Д-р Димитър Павлович“- Свищов и „МБАЛ – Павликени“ ЕООД. Проф. Попова допълни, че в този труден за всички нас момент, когато всички полагаме усилия да опазим живота на хората и да ограничим разпространението на вируса, всяка помощ е от голямо значение! В кризисна ситуацР
-я, като днешната можем да успеем само ако сме единни и заедно се изправим срещу пандемията. Съвместното ни сътрудничество с Консулството на Турция в Пловдив винаги е било ползотворно. Помощник аташето уточни, че предпазните костюми са изработени от турски предприемач в Смолян, който в създалата се ситуация е успял да преустрои производството на текстил в производство на защитни средства.
Областният управител и помощник аташето на Турция в Пловдив изразиха надеждата си в края на свещения месец за мюсюлманите да има повод да се поздравим и с излизане от кризата с COVID 19.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново