Габриел Панев отбеляза своя 50-годишен юбилей с онлайн изложба

Публикувано на нд, 10 май 2020
897 четения

На 9 май, навръх 50-я си рожден ден, великотърновският художник Габриел Панев отбеляза своя празник с онлайн изложба. На фейсбук страницата си той представи близо 80 картини, създадени от него през последните 3 години. Те са включени и в луксозен каталог, направен като подарък от приятели на юбиляра. В изданието творбите са разпределени в три раздела –  фигуративна живопис, включваща голи тела, абстрактна живопис и портрети на любими музиканти, чиято музика често вдъхновява автора.

„Подготвям тази изложба от половин година, но за съжаление няма да мога да я осъществя както я бях замислил. Идеята ми беше да направя един хубав празник в града, на който да се съберат много хора. Исках да представя много повече картини. Щях да поканя моя приятел Ники Кънчев да открие изложбата, да има хубава музика, почерпка“, разказва рожденикът. Замисълът бил събитието да се състои в подземния паркинг на най-новия хотел в града. Там Габриел виждал една наистина много артистична обстановка, подходяща за стила на картините му. На следващия ден имал намерение да празнува в голяма компания от цяла България, но пандемията осуетила плановете му, допълва великотърновският художник.

Габриел споделя, че е искал да покаже всички етапи на своето близо 30-годишно творческо развитие, през които е преминавал, търсейки и намирайки себе си. Точно затова за име на изложбата си е избрал „Моят път“.

Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив   

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново