Двама отличници пренареждат партийните листи, проф. Андрей Чорбанов с най-много преференции  

Публикувано на пн, 12 юли 2021
7512 четения

Преференциите пренаредиха две от партийните листи в област Велико Търново, показват данните при малко над 86 % от обработените протоколи от секционните комисии. С най-много преференции е водачът на ПП „Има такъв народ“ проф. Андрей Чорбанов – 3493. След него по предпочитания е вторият в листата – юристът Момчил Иванов, с 779 гласа. На този етап ИТН взима два от осемте мандата за МИР Велико Търново. Ако проф. Андрей Чорбанов отново влезе в парламента от друг избирателен район, народни представители стават Момчил Иванов и третият в листата Христо Дочев, както бе след вота на 4 април.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов е получил 2105 преференции. След него се нарежда третият кандидат – Димитър Николов, подкрепен от 1546 души, измествайки от второто място в листата председателя на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, който е с 626 преференции. От ГЕРБ-СДС също получават два мандата, като все още не е ясно дали проф. Ангелов ще стане депутат от региона или от Варна, където също оглавяваше партината листа.

Водачът на „БСП за България“ Явор Божанков е получил 2504 преференции. На второ място по предпочитания с 1069 гласа се нарежда кметът на община Стражица Румен Павлов, който е на шесто място в листата. Така градоначалникът измества втория кандидат д-р Анета Маноилова-Григорова. Коалицията също се очаква да има двама представители в парламента.

Водачът на „Демократична България – Обединение“ адвокат Калоян Янков е с 985 преференции, след него се нарежда адвокат Людмила Илиева, подкрепена от 609 избиратели. Коалицията взима един мандат от областта, но последният осми мандат все още остава под въпрос.

Водачът на листата на „Изправи се! Мутри вън!“ Арман Бабикян е получил 540 преференциални гласа, а вторият след него – финансистът Цветомир Енев, е подкрепен от 284 избиратели. Толкова са преференциите и на третия в листата Виолета Блажева.

Мастън Мастънов от ДПС, който оглавява листата на партията, е с 123 преференции, като най-голяма подкрепа е получил третият кандидат Гюнай Далоолу с 173 гласа.

Доц. Милен Михов от „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ е получил 417 преференции.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново