Десислава Димитрова от гимназията по икономика е призьор в Националното състезание по счетоводство

Публикувано на вт, 3 апр. 2018
560 четения

Финалът на 12-то Национално ученическо състезание по счетоводство, организирано от Министерство на образованието и науката, се проведе в Петрич. До него достигнаха 22 единадесетокласници, които се пребориха в конкуренция с 600 участници от 80 училища в страната. На първо място сред тях, с максималните 100 точки, се класира Десислава Димитрова от Старопрестолна професионална гимназия по икономика във Велико Търново.

Участниците бяха разпределени в две зали на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров” при стриктна организация и спазване на всички правила за анонимност. Учениците решаваха компютърен тест от 60 въпроса, оценени общо за 100 точки, като някои от отговорите носят по 3 точки, а други по 4. Състезателите имаха 2 часа за работа, но трябваше да се съобразяват и с фактора време, защото при равен брой точки приключилият по-бързо заема по-предно място в класирането.

Докато учениците решаваха теста, придружаващите ги учители проведоха кръгла маса на тема „Предизвикателствата пред икономическото образование в България”с участието на учители от гимназията-домакин, представители на МОН, РУО – Благоевград, ЮЗУ „Неофит Рилски” и работодатели.

На  церемонията  по награждаването присъстваха народният представител Георги Динев, зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, кметът на Петрич Димитър Бръчков и други гости.

На първо място бе класиран Кристиян Трайков от ФСПГ „Васил Левски”, Монтана с 94 точки; на второ място – Петя от ДТГ, Пловдив също с 94 точки, но с 6 минути повече; а на трето място – Десислава Димитрова от СПГИ, Велико Търново с 93 точки. И тримата имат по два сгрешени отговори, но единият отговор на великотърновската ученичка е оценен от комисията с 4 точки.

Десислава Димитрова е подготвена от нейната класна ръководителка Красимира Христова, която през годините е доказала своя професионализъм, класирайки не един или двама на финала на различни състезания, най-вече по счетоводство.

Победителите и техните учители получиха  парични и предметни награди.

Очарователната Деси представя училището в много дейности и събития. Тя посреща всяко предизвикателство  с амбиция и упоритост и се справя успешно благодарение на подкрепата на своето семейство, учители и приятели.

 

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново