Ден на професията се проведе в гимназията по моден дизайн

Публикувано на пн, 20 май 2013
167 четения

Модните тенденция при абитуриентските прически и грим представиха младите фризьори и козметици от Професионалната гимназия по моден дизайн във Велико Търново. Поредните демонстрации на възпитаниците на училището се проведоха в рамките на традиционния Ден на професията, който премина под надслов “Заедно можем повече”. Домакин на празника отново беше фризьорският салон на ТПК “Хигиена” в центъра на града.

Под аплодисментите на десетки гости гимназистите показаха сръчност, умения и фантазия по отношение на коафьорството и макиажа. Наставниците в професията демонстрираха рутина и завидни професионални умения, но и учениците бяха достойни конкуренти, показвайки нестандартни хрумвания, както и добра информираност относно последните тенденции в модата.

“Тази изява е предизвикателство към професионалните умения и творческите идеи на учениците и техните наставници и учители – майсторите в професията от ТПК “Хигиена”. Голяма част от тях са възпитаници на училището”, сподели директорът Лалита Трифонова.

Сред гостите на тържеството бяха началникът на Регионалния инспектора по образованието инж.Розалия Личева и инж.Таня Димитрова – старши експерт по професионално образование в РИО.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново