Декларация на Гражданския съвет на Реформаторския блок – Велико Търново

Публикувано на пн, 1 Дек. 2014
1038 четения

Ние, членовете на Гражданския съвет на Реформаторския блок, В. Търново, с тревога наблюдаваме как едни деструктивни процеси, водещи до ликвидирането на РБ, не само, че не затихват, а напротив – продължават интензивно да се развиват. В основата им стои поведението на местното ръководство на ДБГ.

За пореден път то ни изненада неприятно с предложението на ДБГ за зам.-областен управител.

Става дума за г-жа Илияна Димова. Кое е притеснителното в случая?

1. Представителите на ДБГ не информираха Реформаторския блок за тази кандидатура, както това коректно направиха ръководствата на всички останали партии от Блока (ДСБ, СДС, НПСД, БЗНС).

2. Г-жа Димова беше назначена за член на РИК от квотата на РБ на последните избори след изключително грозни апаратни игри на г-н Анел Янчев. Беше сменена вече одобрена и гласувана друга кандидатура на РБ за РИК В. Търново. По този начин той подведе и националното ръководство на Реформаторския блок

3. Въпреки решението на РБ, В. Търново, г-жа Димова нито веднъж по време на кампанията за последните избори не благоволи да присъства на заседание на ГС и да информира членовете му за дейността на РИК В. Търново.

4. И накря най-важното – г-жа Илияна Димова е била представител от квотата на ДПС в Общинска избирателна комисия за местни избори .

Тези факти ни карат да мислим, че подобна номинация е следствие на тежко задкулисие в полза на модела КОЙ. Възниква въпросът „Чии политически идеи ще защитава г-жа Димова в битността си на зам.-областен управител?“

Дали подобни действия не са част от проекта на КОЙ за ликвидиране на структурата на РБ, В.Търново – в това число и на първия и може би един от най-добре работещите Граждански съвет в България? Все пак наближават изключително важните местни избори – време е за активиране на стари, добре работещи схеми.

Смятаме, че РБ, В. Търново търпи сериозно бедствие и наше задължение е да бием камбаната за тревога.

Настояваме лидерите на РБ да оттеглят тази определено спорна кандидатура.

 

Граждански съвет към РБ, В. Търново:

Иван Станков
Иван Лазаров
Любомир Марков
Недко Цанев
Светлозар Влайков

В. Търново 30.11. 2014 г.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново