Д-р Мария Илчева дари книги на ученици от СУ “Вела Благоев”

Публикувано на чт, 14 Дек. 2017
571 четения

Книгата “Великите българи” подари на шестокласници от СУ “Вела Благоева” във Велико Търново общинският съветник д-р Мария Илчева, която е и председател на Постоянната комисия по младежта, спорта и децата. Тя гостува в час по история на учениците от 6 “а” клас и им чете притчи. Нейната визита бе в рамките на Националната седмица на четенето, организирана от просветното министерство.

Първата история, която беше избрала д-р Илчева, е за българския предприемач, меценат и индустриалец от Габрово. Той е познат още като “българския Рокфелер”. Умирайки пред 1945 г., Семов оставя състояние, оценено на 1 милиард златни лева. Приживе обаче той е дарил за различни каузи 200 млн. лв.

Още две притчи прочете общинският съветник на учениците. Едната беше от книгата “Скрития дар” на Джериес Авад, а другата от сборника “Сърце на мишка”.

Гост на училището беше и прокурорът в Апелативна прокуратура – Велико Търново Румяна Ирманова, която дискутира с децата какво е престъпление. Тя запозна  малките ученици с ролята и структурата на Прокуратурата.

Златина ДИМИТРОВА
сн. личен архив

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново