Бира “Бритос”, балканска скара, музика и забавления на “Велико Търново Мези”

Публикувано на ср, 18 май 2016
6773 четения

Най-мащабният безплатен фестивал в България стартира национално турне от Велико Търново

Незабравимо четиридневно изживяване за малки и големи очаква великотърновци и гостите на града в рамките на фестивала на балканската скара “Велико Търново Мези”, който ще се проведе от 26 до 29 май на цирковата площадка с вход свободен. Спорт, музика и вкусна храна, ежедневно безплатно забавление и най-добрите майстори на грила от Сърбия, Турция, Македония и Гърция обещават балканско кулинарно пътешествие.
Организатори на фестивала са Фондация „Румънеца и Енчев”, музикална компания “Селект Мюзик Медиа” и пивоварна “Бритос” в партньорство с община Велико Търново. “Настояхме старата столица да е един от домакините на фестивала. Ще се постараем да направим запомнящ се празник за хората от всички възрасти”, заяви управителят на “Бритос” Габриела Попова.
1000 подаръка и 100 литра безплатна бира ще бъдат раздадени като част от наградите, а количеството пиво, което ще бъде изпито на празника, никой не се наема да прогнозира, но никак няма да е малко.
Над 200 участника ще се включат в целодневната музикална програма, детска спортна академия, петчасови концерти, детски работилници, танцови уъркшопи, семейна щафета, минифутбол, стрийтбол за деца, лунапарк и за първи път в България – бабъл футбол и пейнтбол с лъкове, както и турнири по табла и белот.
“В нито един от градовете този фестивал не е еднакъв, той носи духа на съответния град. В. Търново ще има своя атмосфера. Подготвили сме тематични вечери – гръцка с Андреас и Люси, сръбска с Бобан Здравкович, младежка с Нели Петкова, Спенс, Кристо, Лео и Играта, и балканска с Гъмзата. Не е фестивал на кебапчетата и кюфтетата, а на най-добрите балкански мезета и бира”, заяви водещият на фестивала Енчев.
Проявата съвпада с четвъртия рожден ден на водещата великотърновска пивоварна “Бритос”, откъдето са подготвили множество награди и подаръци към гостите на фестивала. Огромен киноекран ще излъчва най-великите мачове в историята на българския футбол всяка вечер от осем часа, както и финала на шампионска лига. Приятелски мачове между “Отбора на сърцето” ще се проведат първия ден от 14ч. на Балкан Арена. “Надявам се да се хареса на великотърновци и гостите на града”, добави зам.-кметът на В. Търново Снежана Данева.
Четири дни от 10:00 до 22:00 ч., входът е свободен с безплатно забавление всички възрасти, гарантираха организаторите.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново