Българските заглавия в театъра донесоха 6000 лева приход

Публикувано на вт, 4 февр. 2014
399 четения

Над 1600 зрители са аплодирали българските заглавия, на които заложи търновският театър в своя афиш за януари. Кампанията “Месец на българските заглавия” продължи само 15 дена, а приходите от продажбата на билети възлизат на около 6000 лв., отчете директорът на културната институция Васил Вълчев. Билетите за всички спектакли от поредицата се продаваха на промоционални цена от 6 лв., което направи нашето начинание повече от успешно, допълни той.

В първия месец на 2014-та актьорите от Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов” изненадаха любимата публика с три от своите знакови заглавия. На голяма сцена трупата представи обичаната постановка “Железният светилник” по Димитър Талев и мюзикъла “Българи от старо време” по едноименната повест на Любен Каравелов, който е сред най-играните музикални представления на МДТ.

Ценителите на изкуството имаха възможност да се насладят отново и на спектакъла “Милионерът”, който се играе в камерна зала. Това заглавие беше показано и в Стражица, където също премина при голям успех.

Популярната приказка “Тримата братя и златната ябълка” в куклен вариант е най-новата постановка, която подготвя търновският театър. Премиерата ще бъде на 17 февруари в камерна зала, а до края на месеца спектакълът ще бъде игран още два пъти – на 23 и на 28.

Златина ДИМИТРОВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново