Балетна школа “Класика” с отлично представяне в “Танцова въртележка”

Публикувано на нд, 14 Апр. 2019
337 четения

Солистките на школата при НЧ “Надежда-1869” във В. Търново с ръководител Марин Удварев се представиха отлично на Втория национален танцов конкурс “Танцова въртележка”. Състезанието се проведе от 12 до 14 април в Г. Оряховиц и в него участваха близо 900 деца от цяла България. Конкурсът бе разделен на четири възрастови групи и три стила – класически балет, характерни и съвременни танци. Дебют на конкурса направи 8-годишната Магдалена Стоянова. С вариацията от балета “Куклена фея”, тя се класира на 1 място в стил класически балет.- 11-годишната Магдалена Христова застана на почетното първо място и в трите категории на състезанието. Тя представи танците “Пролет”, вариация от балета “Зле опазеното момиче” и “Унгарски танц”.
При най-големите Ралица Чокойска завоюва първо място в стил характерни танци с вариация на Мерседес от балета “Дон Кихот”, трето място в стил класически балет с вариация от балета “Корсар” и поощрителна награда за съвременния танц “Лято”.
Магдалена Стоянова и Магдалена Христова получиха три специални награди от журито – покани за безплатно участие на Международния танцов конкурс Movmnt International Dance Competition 2020г.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново