Бъдещ юрист извади кръста от Янтра край Първомайци

Публикувано на нд, 7 Ян. 2018
152 четения

19-годишният Александър Алексиев извади светия Кръст от Янтра. Заедно с него в студените води на реката край Първомайци скочиха още 27 младежи, като двама от тях бяха именици. Александър Алексиев скача трета година за кръста и сега късметът му се усмихна. Младежът е от Горна Оряховица и е студент по право в София. Той си пожела здраве за него и за всички близки и приятели. Александър развълнувано сподели, че посвещава тази негова своеобразна победа на своята покойна баба Йорданка, която той много е обичал.

Победителят получи парични награди от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и от кмета на Първомайци Ясен Янков. По-голямата част от наградата бъдещият юрист ще дари за благотворителност, а с останалите пари ще се почерпят заедно с останалите юнаци, които скочиха във водата за светия Кръст. Най-малкият сред тях беше 10-годишният Александър Денев, а най-възрастният – почти на 60 години. Сред куражлиите имаше и един испанец – 35 годишният Руиз Артече Хосе, който за първи път участва в подобен ритуал.

И тази година на Богоявление до моста на Първомайци бяха дошли много хора. Почивният ден и хубавото януарско време бяха докарали много от жителите на Първомайци, Горна Оряховица и околните селища да споделят празничното настроение със смелчаците.

Преди да бъде хвърлен кръстът във водите на Янтра, благослов за здраве отправиха отец Анатолий и отец Петър Янакиев. Доброто настроение поддържаха музикантите от ФА „Сидер войвода” при НЧ „Напредък-1869”.

Златина ДИМИТРОВА

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново