Антъни Иванов първи изпробва новия покрит плувен басейн в Павликени

Публикувано на ср, 16 Сеп. 2015
3595 четения

Лентата на новия спортен комплекс в Павликени прерязаха Веселин Стефанов, световен шампион по водно спасяване, младата спортна надежда на България в плуването Антъни Иванов, кметът на Павликени инж. Емануил Манолов, почетният гражданин на Павликени и многократен републикански шампион по плуване Николай Ганев и изпълнителният директор на „Калистратов – Инфра ДЗЗД“ Павел Калистратов.

Спортен комплекс – покрит плувен басейн, кортове и игрище бяха открити в Павликени. Проектът „Спорт, пълноценен отдих и развлечения на територията на община Павликени“ е най-мащабната спортна инфраструктура, изпълнявана с европейски средства тук, основната му цел е да осигури устойчиво развитие на общината, да повиши жизнения стандарт на населението и да подобри селищната среда. Договорът за безвъзмездната финансова помощ между община Павликени и ДФ „Земеделие“ по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ на стойност 6 915 134 лева беше подписан на 27 ноември 2012 г., а първата копка на обекта се направи на 2 октомври м. г.. Днес се радваме да подарим на хората от всички възрасти в Павликени тази модерна сграда, оборудвана с всичко необходимо за активно спортуване, каза в словото си при откриването на комплекса кметът инж. Емануил Манолов. Не без гордост павликенският градоначалник нарече новото спортно съоръжение „бижу, с каквото не могат да се похвалят дори и големи областни градове в страната“. Инж. Манолов благодари на всички, допринесли за реализацията на проекта и най-вече думите на благодарност бяха отправени към изпълнителите , строителите от „Калистратов – Инфра ДЗЗД“, заради добрата организация, качество и коректност. При направената финансова проверка по изпълнението на проекта разминаването е било едва с 900 лв., съобщи инж. Манолов.

Архимандрит Георгий отслужи молитва за безаварийно функциониране на обекта. След като присъстващите разгледаха покрития плувен басейн, младата плувна надежда на България Антъни Иванов, чиито родители са от Павликенско, преплува два пъти централния воден коридор на басейна, а архимандрит Георгий преди скока му във водата го благослови да стане олимпийски шампион. За „Янтра ДНЕС“ своята първа оценка на обекта дадоха Николай Ганев, почетен гражданин на Павликени, петкратен републикански шампион по плуване, участник в Олимпиадата в Монреал, европейски шампион в щафетата 4х100 свободен стил : Развълнуван съм, и с малко завист се обръщам към младите хора от Павликени днес, защото ако това прекрасно съоръжение го имаше преди 30 години по време на нашата младост, може би и нашите резултати щяха да са съвсем други. Радвам се за града и неговите млади хора. Антъни Иванов: Оценявам поканата да открия новия басейн в Павликени. Басейнът е много добър, отличен за тренировки. Надявам се оттук да излязат много шампиони.

Елка СПАСОВА

сн. авторката

loading...
Пътни строежи - Велико Търново