3D спектакълът ще покаже възхода и величието на династията Асеневци

Публикувано на ср, 18 Мар. 2015
381 четения

Основната тема във визуализациите на мапинга в рамките на 3D спектакъла на 22-ри март ще бъде възхода и величието на Династията  Асеневци и Втората Българска Държава.

Изображенията в рамките на мапинга ще започнат с обявяването на въстанието на Асен и Петър. Ще бъдат пресъздадени зрелищни средновековни битки. Ще бъде показана появата на България отново на картата на Балканите и на Европа като голяма и силна държава. Ще бъде илюстрирано коронясването и признаването на Асеневци като владетели. Мапингът ще продължи с териториалното разрастване на България и разширяването на границите до три морета. Ще бъде показан възходът по време на управлението на Цар Калоян и неговите успехи над армиите на кръстоносците.

През цялото време на мапинга ще бъдат показвани мащабни, зрелищни и впечатляващи архитектурни трансформации на крепости, сгради и църкви, като ще бъде използван графичният символ на църквата „Св. Димитър”, където е станало обявяването на въстанието.

Атрактивният мапинг ще завърши с появата на силуети, подобни на тези от паметник „Асеневци”, които ще се трансформират в „духове”. Силуетите ще „обикалят” сградата на Художествена галерия „Борис Денев” и на финала на мапинг шоуто те ще излетят във въздуха като заря и това ще бъде моментът, в който ще започне същинското пиротехническо шоу с множество ефекти.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново