300 топготвачи превземат с черпаци Велико Търново

Публикувано на ср, 11 Окт. 2017
3859 четения

Най-добрите готвачи на България се събират на традиционната си национална среща във Велико Търново, организирана от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ). Очакваме във форума, който ще се състои на 21 октомври, да се включат над 300 гости, сред тях са имена като Андре Токев, Иван Манчев, Андрей Стоилов, Пламен Петров, Йонко Дяков, Юри Велев и други шефове, съобщи за “Янтра ДНЕС” представителят на БАПГ във Велико Търново и съорганизатор на събитието Радослав Машков.
Поводът за срещата е Международният ден на готвача, който се отбелязва на 20 октомври. На тази дата колегите от целия свят честват своята професия в дух на добра воля и приятелство помежду си, пояснява Радо.
Програмата предвижда празникът, който е отворен за всички любители на вкусната храна, ученици, жители и гости на града, да започне в 9.30 часа пред Катедралния храм “Рождество Богородично”. Половин час по-късно там ще бъде отслужен молебен за здраве. В 11 часа шествието, съпроводено от военния духов оркестър на НВУ “Васил Левски”, ще премине до площад “Майка България”. Там участниците ще поднесат цветя и ще продължат към парк “Марно поле”, където е предвидена презентация и демонстрация с продукти, осигурени от партньорите на събитието. В парка най-добрите готвачи на България ще готвят заедно с ученици от гимназиите във Велико Търново, Свищов, Плевен, Габрово, Троян, където младите хора усвояват тънкостите на кулинарното изкуство.
Весела КЪНЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново