23-годишната Вероника – изнасилена и убита? (снимки 18+)

Публикувано на вт, 3 мар. 2015
34050 четения

Тялото на 23-годишната Вероника Здравкова, изчезнала безследно от от вечерта на 28 февруари, бе открито днес в коритото на р. Янтра. Трупът на младата жена бил намерен от 70-годишният рибар Симеон П.,. Той се надвесил над коритото на Янтра близо до подлеза на Южния пътен възел и видял стърчаща ръка. Първоначално помислил, че това е изхвърлена във водата кукла, но когато се приближил, осъзнал, че е тяло на човек. Обадил се в полицията и около 12,50 ч. на мястото пристигнали първите полицейски екипи. За около половин час на местопроизшествието се изпълни с полиция и служители на РД “Пожарна безопасност и защита на населението”. На място дойде и окръжния прокурор Емил Денев.

Тялото на Вероника е било частично приклещено под изкоренен дънер до брега и на около 20 метра от моста над р. Янтра по пътя от жп гарата към Южния пътен възел. От ОДМВР потвърдиха официално, че намереният труп е на Вероника и че по случая е образувано досъдебно производство за убийство. Към момента от полицията не потвърждават официално, че огледът от съдебен лекар е установил данни за насилствена смърт, а тялото на младата жена бе изпратено за аутопсия в МОБАЛ. На челото на младата жена обаче ясно се виждаше масивен хематом, а дрехите й бяха частично съблечени. Това предизвика коментари, че момичето вероятно е изнасилено и зверски убито.

На мястото се събраха близки и приятели на Вероника, които не сдържаха риданията си. Малко след като тялото на младата жена бе откарано в болница, пристигнаха и нейните родители Трайчо и Надя Трайкови.

Вероника Здравкова се издирва от 28 февруари. Младата жена е била студентка във ВТУ, където записала магистратура „Управление на проекти”. Преди около половин година започнала работа в салона на голяма мебелна къща в района на жп-гарата във Велико Търново. Работата и приключвала в 19 часа вечерта. Понякога нейни колеги я карали с автомобил до вкъщи, но по-често се прибирала пеша. Минавала през жп-гарата по пътеката към подлеза на Южния пътен възел. Въпросният участък е неосветен и пуст и е считан от много великотърновци за опасен, особено в тъмната част на денонощието. Младата жена се прибирала сама през него и до вечерта на 28 февруари не е споделяла да е имала някакви проблеми при преминаването от това място.

Мястото, където Вероника е намерена, предполага най-страшната версия, а именно че е била нападната веднага след като е преминала през моста и е вървяла по павираната отсечка към намиращия се на 50 метра подлез. Тялото бе извадено на близо 30 метра вляво от тази пътека, което изключва всякаква вероятност случайно да се подхлъзнала по стръмния склон към коритото на р. Янтра. Версията за самоубийство също изглежда невероятна, предвид това, че ако младата жена бе решила да слага край на живота си, би скочила от самия мост и тялото й би било намерено надолу по течението. До момента обаче разследващите органи отказват да коментират каквито и да било версии. “Информация за случая може да дава само Окръжна прокуратура”, категоричен бе директорът на ОДМВР Илиян Личев.

Пламен КАРАИВАНОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново