190 са случаите на COVID-19, заразеният във В. Търново се лекува в болница

Публикувано на пн, 23 Мар. 2020
1104 четения

190 са вече случаите на заразени с коронавирус в страната. Повечето от тях са в София, съобщи на редовния брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. В Плевен има един нов случай. Относно заразеният с COVID-19 великотърновец, генералът уточни, че се лекува в болница.

“Лекарят от Велико Търново винаги е бил в болница. Той е от тази група млади хора, които са с тежка клинична картина, те са общо 8 души. Той е с двустранна бронхепневмония. Приет е със симптоми за бронхепневмония, изследван е и е пуснат за домашно лечение. След като излизат резултатите му, което съвпада с влошаване на състоянието му, той отново е приет в болница”, поясни ген.-майор Венцислав Мутафчийски. И допълни, че състоянието на повечето от заболелите е подобряващо се. Критично остава състоянието на двама души в “Пирогов”, приетият вчера от друга болница е интубиран. Другият в лечебното заведение, който беше зле и беше интубиран, се подобрява и ще се опитват да го събудят, каза още председателят на Националния оперативен щаб. Той обясни, че във всеки голям областен град има на разположение зали, които за часове могат да бъдат превърнати в полеви болници. Държавата разполага с над 15 000 легла в резерв и предстои да бъде направено учение в градовете.

Около 200 000 българи са се прибрали от чужбина за последните две седмици, 8000 за последното денонощие със самолет и още около 15 000, които са се върнали по сухоземни граници, казаха още от оперативния щаб.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново