13 нови заразени с COVID-19

Публикувано на пт, 10 Юли 2020
3024 четения

13 нови случаи на COVID-19 са регистрирани във Великотърновска област, показват данните на единния информационен портал. Двама от новите заразени имат връзка с абитуриентските тръжества във В. Търново, а петима са контактни на други установени случаи на COVID-19. Шестима души са без епидемиологична връзка помежду си или с другите заразени, уточняват от Регионалната здравна инспекция.

Общият брой на заразените в областта достигна 113 души, от които излекуваните са 33, а в домашна изолация – 64. Хоспитализираните лица са 12, настанени в болниците във В. Търново, Г. Оряховица и Свищов. От началото на епидемията са починали четирима пациенти.

Карантинираните лица в региона към момента са 571, включително и близките контактни лица на потвърдените случаи на COVID-19.

Рекордните 330 нови заразени лица са регистрирани през изминалото денонощие в страната при направени 3600 PCR теста. Общият брой на заразените вече е 6672 души, от които активни са 3181. Трима пациенти са починали, а 63 са излекувани. В болници се лекуват 525 пациенти. Най-много новозаразени отново са регистрирани в София -140 и Пловдив – 42.

От полунощ влязоха в сила нови мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, въведени със заповед на здравния министър. Забранява се присъствието на публика на спортните мероприятия, затварят се нощните заведения на закрито. Тези на открито могат да работят с 50 % капацитет и спазвайки 1,5 метра дистанция. Семейните събирания като сватби, кръщенета, балове и др., могат да се организират с не повече от 30 гости.

Весела БАЙЧЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново