Три училища са номинирани в конкурса “Посланици на здравето”

Публикувано на ср, 7 юни 2017
306 четения

Три училища във Велико Търново, Горна Оряховица и Свищов стигнаха до финала на конкурса “Посланици на здравето”, организиран от Министерството на здравеопазването, в който се включиха над 6500 ученици, родители и учители от цялата страна. Проектите са насочени към рисковите за здравето фактори и са разработени в две подтеми – “На Мах бъди без тютюнопушене и алкохол ти”, и “На Мах бъди със спорт и здавословно хранене ти”.
30 проекта стигнаха до финала, разпределени в три категории. В групата от първи до четвърти клас се класира проектът “Приятели на здравето” на 4-ти “В” клас на СУ “Николай Катранов” в Свищов, с ръководител Стефка Николаева. В същата група е номиниран и проектът на ОУ “Св. Патриарх Евтимий” от Велико Търново. Третокласници, с ръководител Силвия Пенева, се разработили темата “Бъди здравословен”.
В групата от пети до осми клас е класирано ОУ “Иван Вазов” в Горна Оряховица. Ученици от пети и шести клас, с ръководител Калина Йорданова, са представили проекта “Суперсила за нашия живот – хранене, здраве и спорт”.
Вася ТЕРЗИЕВА

Пътни строежи - Велико Търново